Мета

Банката купува земя в Metaverse, за да установи присъствието си

Компаниите в Африка установяват присъствието си на пазара на недвижими имоти в метавселената чрез платформа, която Africarare разработва. Очаква се платформата вече да има над един милиард потребители.

В платформата на метавселената, наречена Ubuntuland, се помещава това, което е наречено „първият цифров домейн в Африка“ – център за 3D виртуална реалност.

Вдъхновена от традиционната африканска архитектура, платформата Ubuntuland се състои от 204 642 парцела земя с различна големина, според Everything Property. Цените са подредени в различни селски клъстери.

Големите имена поемат инициативата

Съобщава се, че в момента цената на виртуалната земя в платформата е 0,1499 етера (ETH) на пазара OpenSea NFT за парцел, което според news24 се равнява на около 4500 рупии (242 долара) по днешните цени за парцел. Някои големи имена вече са закупили дигитални недвижими имоти на платформата.

Сред тях е Nedbank, която е четвъртият по големина кредитор в Южна Африка по размер на активите, по данни на Bloomberg. Фирмата за финансови услуги си е купила „село“ в платформата, където може да се купува, продава и отдава под наем имот в съчетание с други цифрови активи.

„Навлизането ни в метавселената не е свързано само с присъствие в това пространство; то е свързано със задоволяване на нуждите на нашите клиенти на платформи, които резонират с тях, като в същото време предлагаме набор от точки на контакт, които продължават да демонстрират ангажимента ни да бъдем водещи в областта на цифровите технологии“, заяви пред Business Insider Кхенсани Нобанда, изпълнителен директор по маркетинг и корпоративни въпроси на Nedbank.

Primedia също е закупила села в Убунтуланд, а MTN е закупила 144 парцела недвижими имоти. Друга компания, която има претенции в Убунтуланд, е южноафриканската рекламна агенция M&C Saatchi Abel.

Related posts

Метавселената се включва в седмицата на изкуствата в Маями

admin

Alasad проектира виртуални сгради в метавселената

admin

Армията на САЩ пренасят военното обучение в метавселената с проекта „Триполи“

admin