Крипто

Антикриптографски политики на Hetzner: Събуждане за бъдещето на Етериум

Условията за предоставяне на услуги, определени от втория по големина хост на Етериум Hetzner, забраняват на клиентите да управляват възли, да добиват полезни изкопаеми и да се занимават със земеделие, да чертаят планове, да съхраняват блокчейн данни и да търгуват.

Точно когато екосистемата на Етериум достигна финалните си етапи в подготовката за дългоочакваното обновяване, германският доставчик на cloud услуги The Merge, Hetzner, потвърди позицията си срещу разрешаването на минни операции както за приложения за доказателство за залог (PoS), така и за доказателство за работа (PoW).

Hetzner, частен, централизиран доставчик на cloud услуги, се намеси в дискусията около стартирането на блокчейн възли, като подчерта своите условия за ползване на услугите, които забраняват на клиентите да използват услугите за криптодейности. Общността на Етериум обаче възприе това разкритие като заплаха за екосистемата, тъй като в облачните услуги на Hetzner се намират близо 16% от възлите на Етериум.

В криптовалутите зависимостта от централизирани доставчици на услуги исторически се възприема като отрицателна черта, когато става въпрос за дългосрочно поддържане – и за това има основателна причина. Redditor u/Supermann- постави под въпрос антикриптографските политики, заложени от втория по големина хост на Ethereum Mainnet, Hetzner. Изяснявайки съмненията и правните последици, свързани с използването на услугите му за крипто дейности, Hetzner заяви:

„Използването на нашите продукти за каквото и да е приложение, свързано с копаене не е разрешено. Това включва и Ethereum.“

Компанията също така заяви, че недопускането се разпростира върху управлението на възли, добива и фарменето, плотирането, съхранението на блокчейн данни и търговията. Макар да признава широкото използване на нейните услуги за захранване на Ethereum, Хетцнер разкри, че „вътрешно обсъждаме как най-добре да се справим с този проблем“. Като справедливо предупреждение към общността.

Related posts

Промяна в цените на криптовалутите на глобалния пазар

admin

Биткойн придобива бичи импулс, докато Етериум се консолидира

admin

Ел Салвадор – пионер в приемането на биткойн

admin