Мета

Американските университети наблюдават обучението в метапространството с повишено внимание

Метавселената може и да не набира толкова голяма популярност, колкото се очакваше при въвеждането на концепцията, но технологията се прилага в различни сектори, включително в образованието, където някои американски университети започват да използват виртуални класове.

Поддръжниците на виртуалното обучение смятат, че обучението в метавселената може да повиши ангажираността и задържането на студентите.

Изведнъж търсенето на VR слушалки от страна на колежаните може да започне да се увеличава, като те ще попаднат в някои списъци за пазаруване „обратно в училище“, докато се подготвят за виртуални класове в „метавселената“.

Според Global News Education все повече университети инвестират в кампуси на цифрови близнаци, предлагайки класове с помощта на VR и цифрови активи.

Какво е „metaversity“?

‘Metaversity’ е измислено от американския колеж Morehouse, който се позовава на своя 3D кампус-близнак. Колежът стартира пилотна фаза през 2021 г., за да подобри обучението с VR в пика на пандемията от Ковида 19.

Концепцията е вдъхновена и от нуждата да се премахне скуката от учебните занятия, както и да се намали броят на отпадащите ученици. Доцентът по образование в Морхаус и директор на „метаучилището“ Мухсина Морис вижда в това начин да се поддържа атмосферата в часовете.

Изглежда, че тактиката на професора е проработила, тъй като проучване, проведено в колежа, разкрива, че методът е дал положителни резултати. 90 % от учениците са съгласни, че часовете в „metaversity“ са „по-ефективни от всичко, в което са участвали“.

Към ноември миналата година в Морхаус имаше 10 курса в метавселената на теми от катедрите по журналистика, английски език, биология, социология и др.

Клас по история на чернокожите

Но колежът „Морехаус“ не е спрял дотук, тъй като колежът е постигнал още един важен етап, като е въвел първия в историята клас по история на чернокожите, преподаван с помощта на VR технология.

Новият курс преподава историята на чернокожите изцяло в метавселената – виртуално 3D пространство, което позволява на потребителите да взаимодействат с помощта на аватари.

Курсът, озаглавен „История на африканската диаспора от 1800 г. насам“, използва VR слушалки, за да потопи учениците в исторически събития и артефакти, свързани с историята на чернокожите, като Хаитянската революция, подземната железница, движението за граждански права и др.

Related posts

Meta представя реалността на метавселената, докато Apple подготвя слушалките Vision Pro VR

admin

Инвестиране в метавселената: Токени или акции?

admin

Forrester организира метавселена конференция

admin