Мета

Alasad проектира виртуални сгради в метавселената

Саудитският архитект Саттом Аласад е преминал от проектиране на физически сгради към виртуални такива. Дигитални места като тези на Аласад, известни като метавселена, позволяват на хората онлайн да взаимодействат с околната среда и помежду си по един завладяващ начин.

„Много огромни компании инвестират милиони долари, за да придобият дигитална недвижима собственост. Така че е съвсем логично дигиталните имоти да повишат стойността си и да бъдат много по-търсени“, казва Аласад, дигитален художник и архитект. „Като архитект се опитвам да допринеса активно за развитието и проектирането на тази нова среда“

Поради увеличения брой лица, работещи и ангажирани дистанционно по време на епидемията, развитието на метавселената се ускорява.

Аласад искаше да използва онлайн пространствата, за да осигури спокойна среда отвъд сресиращото ни ежедневие

Аласад искаше да използва интернет местата, които са станали толкова широко разпространени в живота на хората, за да предостави спокойно виртуално убежище.

„Възприех това като шанс да започна да изграждам своя идеален свят“, казва тя пред Arab News. „Много от това, което се случваше в света, сякаш се стоварваше върху нас.“

„В момента работя по трансформирането на моите проекти в NFT, така че собственикът да може да избере дали да хоства пространствата в метавселената или в дигиталната сфера. Където те могат да бъдат напълно преживени чрез виртуална реалност.“

Тези цифрови пространства са и начин за Аласад да изрази своето саудитско наследство

Аласад използва тези дигитални места, за да изрази и изследва саудитския си произход, като използва разпознаваеми дизайнерски елементи от дома си.

Инициативата, от която тя е най-запалена, е сътрудничеството с Ya Habibi Market. Благотворителен колектив от занаятчии от региона на Близкия изток и Северна Африка.

„Създаването и споделянето на изкуство е фантастична възможност да се срещнеш и да общуваш с други творци в Лос Анджелис. Независимо дали те са от Саудитска Арабия или от други части на арабския свят“.

Related posts

Мета представя ID функция в метавселената си

admin

DatChat влиза в съвместен метавселена проект

admin

Полицията на Обединеното кралство регистрира насилие над деца в метавселената

admin