Крипто

AI Crypto Scam дует е обвинен за $25M Ponzi Scheme

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу Дейвид Гилбърт Сафрон, австралийски гражданин, и Винсънт Антъни Мазота младши, жител на Лос Анджелис, за управление на сложна криптотърговска схема с изкуствен интелект на стойност 25 млн. долара.

Това смело действие е сигнал за засиленото внимание на Министерството на правосъдието към ограничаването на финансовите измами, особено в пресечната точка на новите технологии и инвестиционните схеми.

Разплитане на сложна мрежа от измами

Saffron и Mazzotta Jr. са обвинени в организирането на сложна измама, привличайки инвеститорите с обещание за значителна възвръщаемост чрез усъвършенстван бот за търговия с криптовалути, управляван от изкуствен интелект. Въпреки това, в рязък контраст с обещанията си, дуото, както се твърди, е насочило тези инвестиции към разточителен начин на живот, белязан от екстравагантни разходи като частни самолети, луксозни хотели и ексклузивни имения под наем

Операцията им, обхващаща различни структури като Circle Society, Bitcoin Wealth Management и други, е класическа схема на Понци. Те са заподозрени в допълнително замазване на измамните дейности чрез сложни методи като междуверижни суапове и миксери на криптовалути. Този подход стана особено забележим след санкционирането на Tornado Cash, подчертавайки нарастваща загриженост в криптовалутната индустрия: злоупотребата с технологии за избягване на правен контрол.

Бдителност на Министерството на правосъдието в криптосферата

Това дело се появява на фона на цялостната стратегия на Министерството на правосъдието за подобряване на спазването на правилата и регулирането на пазара на криптовалути. В едно забележително неотдавнашно действие министерството внимателно проучи Binance след нейното споразумение за 4,3 млрд. долара за предполагаемо пране на пари и нарушаване на американските санкции.

Освен това Binance сега работи под строг надзор, като подлежи на непрекъснато наблюдение от различни отдели на Министерството на правосъдието, гарантирайки спазването на строги стандарти за съответствие.

Сагата с Binance е свидетелство за променящия се пейзаж на регулирането на криптовалутите. Под ръководството на новия главен изпълнителен директор Ричард Тенг Binance проектира реформиран имидж, като подчертава стриктното си придържане към нормите за съответствие. Тази промяна в подхода е отклонение от първоначалната фаза на бързо разрастване на компанията, която беше белязана от регулаторни пропуски.

Въпреки тези предизвикателства Тенг насочва Binance към бъдеще, определяно от кооперативно регулиране и разширяване. Ангажиментът на компанията към спазването на нормативната уредба е очевиден в стриктното спазване на условията на споразумението с Министерството на правосъдието и продължаващите правни ангажименти с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ. Ръководството на Тенг означава нова глава за Binance, фокусирана върху сътрудничеството в областта на регулирането и засиленото глобално присъствие, особено в региона на Близкия изток и Северна Африка и Европа.

Related posts

Добри криптовалути в които може да инвестирате през 2022

admin

Изпълнителният директор на Coinbase открива и връща 322 хил. долара в неактивни криптовалути

admin

Токените с изкуствен интелект показват силна динамика, изпреварвайки Bitcoin и Ethereum

admin