Крипто

3 обещаващи крипто валути в който си струва да се инвестира

1. Cardano (ADA)

Cardano е криптовалута, в която можете да инвестирате в дългосрочен план. Макар че представянето на монетата на мечия пазар е леко спаднало – основателят Чарлз Хоскинсън написа в Туитър: „Cardano може да излекува рака… и въпреки това да загуби стойност“ – платформата се утвърди, докато имаше едно голямо предимство пред Ethereum: протокол за доказване на залог.

Докато преди The Merge Ethereum използваше по-стар proof-of-work протокол за проверка на трансакциите и защита на целостта на мрежата, proof-of-stake протоколът на Cardano изпълняваше подобна функция, но беше по-бърз, по-евтин и по-енергийно ефективен.

Въпреки че преминаването на Ethereum към proof-of-stake може да изравни условията и да наводни пазара с proof-of-stake активи, популярността на Cardano сред разработчиците на децентрализирани приложения може да запази високо търсенето на нейния токен ADA.

Според CoinMarketCap в рамките на 24 часа след неотдавнашното „твърдо разклонение“ на Cardano или промяната в протокола му в мрежата са били разгърнати над 100 интелигентни договора и оттогава тя бележи експоненциален растеж. Друго обновяване е планирано за 22 септември.

2. Polkadot (DOT)

С пазарна капитализация от над 7,11 млрд. долара, Polkadot се превърна в една от най-добрите дългосрочни криптовалути за покупка от стартирането си през 2020 г. насам. Това е не само криптовалута, но и блокчейн мрежа, в която разработчиците могат да изграждат иновативни, децентрализирани системи.

Polkadot е изградена така, че да свързва различни независими блокчейн вериги в единна обединена мрежа и дори да създава нови вериги. Интеграцията позволява на потребителите да получат достъп до доказателствата за сигурност и трансакциите на мрежата и улеснява прехвърлянето на цифрови активи като приложения и токени между блокчейн.

Неотдавнашна актуализация улеснява комуникацията и прехвърлянето на активи между парахайните на Polkadot, като отваря мрежата за нови случаи на използване.

Въпреки че Polkadot трябва да се конкурира с Ethereum и Cardano, ранното му навлизане в областта на интелигентните договори му дава предимство, което някои анализатори очакват да запази.

3. Chainlink (LINK)

Chainlink се нарежда на трето място сред най-добрите криптовалути, в които да инвестирате в дългосрочен план. Стартирала през 2014 г., мрежата, базирана на Етериум, предоставя данни в реално време от оф-блок-веригата към он-блок-веригата интелигентни договори чрез възли и оракули. Нейната мисия, според Securities.io, е да създаде първата в света мрежа от блокчейн оракули.

Оракулите стоят зад някои от най-важните блокчейн технологии и са неразделна част от разрастването на блокчейн.

Надстройката Chainlink 2.0, описана в документ от 2021 г., ще изгради извънверижни мрежи върху оракулите, за да намали изчислителното натоварване на основната мрежа на Ethereum, съобщи Benzinga. Надстройката също така ще въведе залагане, което ще повиши сигурността, като предостави на възлите „силни икономически стимули да се държат надеждно и правилно“.

Токенът на Chainlink, наречен link, улеснява транзакциите в мрежата. Понастоящем пазарната ѝ капитализация е 3,46 млрд. долара, което я поставя сред 25-те най-големи криптовалути.

Ползи от инвестирането в криптовалута в дългосрочен план

Криптовалутата е форма на цифрови пари без централна система за управление, като например правителство. Можете да купувате стоки или услуги с помощта на криптовалута, но много хора я разглеждат като възможност за дългосрочна инвестиция.

Related posts

Фирмите предупреждават, че усъвършенстваните техники на изкуствения интелект водят до ескалация на крипто измамите

admin

Неизбежният законопроект за криптовалутите на сенаторите Лумис и Джилибранд се сблъсква с критики

admin

Промяна в цените на криптовалутите на глобалния пазар

admin